maandag 6 april 2015

Hoe je van een boek en een film naar je eigen ontwikkeling komt..

Milton Ericson, Mijn stem gaat met je mee... een boek dat ik heb mogen lezen in de periode tussen twee NLP weekenden in. Het is voor mij echt een mooi boek dat mij meer laat weten over Milton model. Milton Ericson zijn verhalen zijn in dit boek beschreven die hij in zijn praktijk gebruikte.
Deze therapeutische verhalen gebruikte hij om zijn cliƫnten/ patiƫnten te helpen.
Deze verhalen zijn door Sidney Rosen beschreven en uitgelegd. Het is een mooi middel om te kunnen gaan toepassen.


Tijdens het lezen van dit boek ben ik ook opzoek gegaan naar meer van dit soort informatie, tijdens het kijken op internet kwam ik bij een filmpje van Wayne Dyers. Ik ben daarna gelijk in de bibliotheek gaan kijken naar een boek van hem.
Een van de boeken die hij heeft geschreven is " Eerst geloven, dan zien." 
Tijdens het lezen van dit boek werd ik gegrepen door stellingen die hier in staan en deze zijn heel mooi te koppelen naar de vooronderstellingen die ik via NLP heb geleerd.
Om nog verder over deze man te weten te komen ben ik verder gaan graven op het internet en ben achter een aantal mooie filmpjes gekomen.

"Finding your purpose"Naast dit filmpje kwam ik uiteindelijk bij een hele mooie film waarbij ik kan zeggen dit zorgde voor een gebeuren die ik steeds meer wil onderzoeken hoe dit allemaal zit, en voor al hoe ik dit verder kan uitwerken voor mezelf maar ook voor anderen.

The film "the Shift"Deze film heb ik nu al meerdere malen bekeken en nog steeds zie ik dingen waarbij ik de koppeling kan maken met de opleiding nlp en spiritualiteit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten